slide3_liten
slide2_liten
Small_slide3
Small_slide2
slide1_liten
<< >>
Bakgrund
Inez & Meryl Streep

USAs utrikesminister Hillary Clinton med skådespelerskan Meryl Streep och Inez McCormack, en av de sju kvinnorna i Seven. Fotograferade i New York, i mars 2010 efter att Streep gestaltat McCormack på scen i Seven.

Seven är ett internationellt projekt som skapades 2007 i samarbete med Vital Voices Global Partnership. Pjäsen är baserad på intervjuer med sju kvinnorättskämpar runt om i världen. När pjäsen lästes i New York den 12 mars 2010, som inledning på Women in the World Summit, introducerade Hillary Clinton läsningen där bland andra Meryl Streep medverkade i rollen som Inez Mc Cormack. Läs mer om Seven i USA här.

2008 tog Hedda Krausz Sjögren, skådespelare och konsult inom retorik och kommunikation, med pjäsen till Riksteatern. Hon fick i uppdrag att arrangera en turné av sceniska läsningar runt om i Sverige och turnén drog igång 2009. Inför varje föreställning sätter Hedda Krausz Sjögren samman en unik ensemble av skådespelare, politiker, studenter och aktivister och hon har instruerat hundratals personer i de sju rollerna.

EU-minister Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot Mikael Damberg, LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin, Riksteaterns VD Birgitta Englin, Västerbottensteaterns teaterchef Med Reventberg och skådespelerskan Astrid Assefa hör till de över 200 personer har gett röst åt Seven i Sverige. Sedan dag ett har Seven fått ett översvallande mottagande av både press och publik och läsningen fortsätter att väcka engagemang för människorättsfrågor var den än framförs.

2009 fick Hedda Krausz Sjögren Riksteaterns stipendium för sitt arbete med Seven. 2010 fortsatte turnén på allmän begäran och vyerna vidgades då Seven intog scenen i bland annat Istanbul, Haag, Bryssel och Abuja. Premiären av Seven i Istanbul framfördes på turkiska inför en fullsatt salong, och det upprepades även i Abuja, Haag och i EU-parlamentet i Bryssel. Seven hyllades i press och media. Föreställningen visade återigen att Seven tränger igenom både nationsgränser och språkbarriärer och fortsätter på så sätt att sprida ringar på vattnet i sitt arbete för mänskliga rättigheter där ingen lämnas oberörd. Seven kommer efter ett nytt succéår fortsätta turnera med Hedda både nationellt och internationellt under 2011. www.vitalvoices.orgKommentarer
0

Hedda Produktion AB
Producerar SEVEN. Läs mer

Events - more info under Tour Plan


« April 2014 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Latest tweets

  • Missing Consumer Key - Check Settings